Бойовики Мозгового збираються відтіснити українські війська - Тимчук

В Алчевську, між Щастям і Станицею Луганською бойовики посилюють позиції, а в районі Трьохізбьонки й Слав’яносербська бойовики Олексія Мозгового збираються витискати українських військових.
Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 17 листопада.  
"У районі н.п. Трьохізбьонка й Слов’яносербськ сконцентровано формування Мозгового, перед якими стоїть завдання відтіснити українські війська на північний захід і від р. Сіверський Донець.Підтримку їм надають підрозділи регулярної армії РФ, закамуфльовані "під козацтво", - пише він
"У даній смузі зафіксовано значну кількість бронетехніки (до 30 одиниць, з них до 15 – танки Т-64 і Т-72). Артилерійською підтримкою їхніх дій також займається підрозділ армії РФ (спеціальна артгрупа). Загальна кількість артилерії – до 30 одиниць, із них до 10 од. – РСЗО", - повідомляє Тимчук.
При цьому, за його словами, "керівництво "ЛНР" висловлює претензії керівництву т.зв. "козачих формувань", які діють на півдні Луганської області".
"Попри те, що керівництво "козаків" раніше неодноразово висловлювалося про готовність об'єднати зусилля й "виступити єдиним фронтом", у реальності через опір "козаків" виявилося неможливим сформувати в даних районах повноцінні тактичні групи для відправлення "на фронт", - пише Тичмук.
Між тим, за його словами, "супротивник продовжує посилювати флангові угруповання (північ Луганської області й приморський напрямок)".
"Основні сили бойовиків у Луганській області концентруються на ділянці Щастя – Станиця Луганська. Відзначається посилення бандформувань, які діють у даній смузі, значною кількістю мінометів", - пише Тимчук.
Водночас, "Алчевськ фактично перетворено на тилову базу терористів".
"(Там) Відзначається концентрація живої сили й бойової техніки, складування матеріально-технічних засобів (боєприпасів, продовольства й інших предметів постачання), які надходять із Росії", - пише Тимчук.
"Також даний населений пункт є своєрідною "зоною відпочинку" для бойовиків, які прибувають на (певний) час у місто з переднього краю", - додає він.

Читайте также:

Бойовики Мозгового збираються відтіснити українські війська - Тимчук
1/ 2
Oleh
Загрузка...