Тимчук розповів, чому «ІО» припинив співпрацю з ОБСЄ

Рішення «Інформаціного опору» припинити співпрацю з ОБСЄ базувалося на на пустому місці. Про це у студії Громадського заявив керівник групи Дмитро Тимчук.

«Ми намагалися донести свою позицію до посадових осіб ОБСЄ (…) Я категорично проти того, щоб ОБСЄ згортала свою діяльність в Україні. Ми високо цінуємо зусилля спостерігачів ОБСЄ з європейських країн. Але це той момент, коли кілька «засранців» можуть закреслити працю сотень людей. Та невелика кількість громадян РФ у складі місії – це вихідці з спецслужб», - пояснив він.

За словами експерта, є непоодинокі випадки, які ставлять під сумнів реальні мотиви деяких членів моніторингової місії на Донбасі.

«Наші військові повідомляють: у нас були інспектори ОБСЄ, а за півгодини нас накрили вогнем з ювелірною точністю. Якби таких випадків було кілька, можна б було закрити на них очі, проте їх – десятки. У нас немає доказів, тому ми не висуваємо обвинувачень у бік ОБСЄ, але це лише частина», - сказав він.

На переконання Тимчука, представників Росії не має бути у складі спостерігачів ОБСЄ на сході України.

«Європі слід зрозуміти: якщо в назві ОБСЄ є слово «безпека», то представники країни, яка є головним дестабілізатором – тобто Росії – не має бути в організації на правах якихось незалежних спостерігачів», - резюмував він.

Громадське ТВ

Читайте также:

Тимчук розповів, чому «ІО» припинив співпрацю з ОБСЄ
1/ 2
Oleh
Загрузка...